Oslavte ve Španělsku jednu z nejtajemnějších tradic... The Dance of the Mad Ones and the Bear - Aktuálně o Španělsku | Co se děje ve Španělsku

spanelsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Oslavte ve Španělsku jednu z nejtajemnějších tradic... The Dance of the Mad Ones and the Bear


Ne všechny festivaly mají hlubokou duchovnost nebo bohatou tradiční historii - některé z nich jsou prostě jen pro zábavu. Turisté, kteří si plánují svou další evropskou dovolenou, tak mohou zvážit výlet do Cordoby (přesněji řečeno do obce Fuente Carreteros, která je od Cordoby vzdálena asi 55 km) a podílet se na festivalu plného energie, dramatických okamžiků, brilantních kostýmů, pouličního divadla, hluku, vzrušení a především "šíleného tance" Mad Ones a Medvědích oslav, který se zde koná každoročně na konci prosince. Festival, který napodobuje různé události v historii (jako za vlády krále Heroda a příchod zahraničních osadníků) a díky kterému se dozvíte více o unikátnímu zázemí a kultuře regionu, se jmenuje The Dance of the Mad Ones and the Bear.
V hlavní roli "šíleného tance" Mad Ones, dobře známého také jako Baile de Los Locos, a který se koná dne 28. prosince, hrají hlavní roli ženy. Den 28. prosince je také nejen španělský ekvivalent našeho Aprílu (proto je také nazýván Bláznův den, tzv. Día de los Inocentes), ale především je to datum, které připomíná den, kdy nařídil král Herodes zavraždit všechny malé chlapce v Nazaretu. Proto je tato malá obec, nacházející se v El Bajo Guadalquivir tolik známá, protože již více než tři staletí slaví tuto jednu z nejtajemnějších tradic v celém Španělsku. Mad Ones je směsicí dokonale úžasného a zábavného tance s meči. Přičemž číslo 6 je to, co je důležitým prvkem této vzrušující události... tancuje 6 tanečníků s meči, na buben hraje 6 bubeníků a začátek a konec tance jsou indikovány tím, že se střílí 6 výstřelů do vzduchu. Tanec Mad Ones v Cordobě (Dance of the Mad Ones in Cordoba) se skládá ze tří různých tanců, každý zaměřený na Pannu Marii. Tanec symbolizuje šílenství, bolest a úzkost matek, které se snaží chránit své syny. Jakmile tance skončí, následuje imponující a úžasný Tanec medvěda, nebo-li El Danza del Oso. Během tohoto tance je vybrán jeden obyvatel města a oblečen do kostýmu medvěda. Další vybraní obyvatelé pak honí "medvěda" podél ulic Fuente Carreteros a tím symboluzují zákonitý boj mezi člověkem a přírodou. Tradice také říká, že medvěd přichází do obce zahnat zlé duchy a vymýtit negativní energii z vesnice. Není pochyb o tom, že neobvyklá slavnost zachovává některé ze starých středoevropských tradic.

 

 

Call Service Widget

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje