Explozi barev můžete očekávat v Malaze při folklorním festivalu Verdiales - Aktuálně o Španělsku | Co se děje ve Španělsku

spanelsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Explozi barev můžete očekávat v Malaze při folklorním festivalu Verdiales

28. prosince 2012, přímo uprostřed španělské vánoční sezóny, je velký den pro Verdiales. Právě tento den pořádá Asociace kapel Verdiales, ve spolupráci s radnicí v Malage a ministerstvem kultury, cestovního ruchu a sportu, oblíbený folklórní festival, který je známý jako Verdiales Festival. V letošním roce se však bude konat v Periurban Park La Concepción Malaga, v přilehlé botanické zahradě.
Verdiales je hudební styl Flamenco, jehož písňová forma patří k cante chico. Je to také jedna z forem
Fandango, která stále prochází procesem ve španělštině známém jako "aflamencomiento" nebo
"flamencoisation". Jinými slovy, je to originální lidová písňová forma, která je pomalu přijímána do tradic Flamenco, ale stále si zachovává svůj osobitý charakter. Proto je festival zaměřen na podporu místního kulturního dědictví, hluboce zakořeněné tradice a zejména pak na samotný verdiales zpěv. Jeho název pochází z určitého typu olivy - verdial, pěstované v této oblasti. Slovo "verdiales" pochází z latiny pro zelenající, nebo zelené, ve španělštině "verde". Znalci Flamenco popsali tento typ písně jako "Fandango Alegre" (šťastný) nebo "malagueño", což je určitý tanec spojován s městem a krajem. Festival probíhá tak, že kapely (známé jako "pandy") soutěží ve třech stanovených kategoriích - jmenovitě Almogia, Montes a Comares. Převládající nástroje tvoří kytara, housle, kastaněty a loutna. Samozřejmě, že za doprovodu svých tradičních lidových tanců a v nezapomenutelných kostýmech. Samostatnou kapitolou jsou jejich neobvyklé pokrývky hlavy, zdobené květinami a ověšené zrcadly, zvonky, korálky a barevnými stuhami. Tanec Verdiales je určen pro páry a zahrnuje spoustu skákání. Každá píseň má své specifické taneční pohyby, gesta a "luskání" prsty. FIESTA MAYOR DE VERDIALES, který je jedním z nejsilnějších kulturních projevů zakořeněný v Malaze a zvláště spojený s regionem Montes začíná v 11.00 hod a končí v 18.00 hod.

 

 

Call Service Widget

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje