Ducha Vánoc do Barcelony přinášejí tradiční Vánoční trhy Fira de Santa Llúcia - Aktuálně o Španělsku | Co se děje ve Španělsku

spanelsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Ducha Vánoc do Barcelony přinášejí tradiční Vánoční trhy Fira de Santa Llúcia

V tomto ročním období má Barcelona hodně co nabídnout. Přátelskou atmosféru, staré budovy a úzké uličky starého města, které jsou obecně zaplněny různými trhy, které nabízejí skvělé místo na procházku, stejně jako možnost zakoupit si několik užitečných produktů. Barcelona staré město nabízí během prosince mnoho řemeslných veletrhů a samozřejmě mnoho vánočních trhů. Tím nejstarším a současně také největším je tradiční Vánoční trh Feria de Santa Lucia, který je ve Španělsku známý také jako La Fira de Santa Llúcia. Tento nádherný vánoční trh, jehož brány se otevřely 25. listopadu (v den Sv. Kateřiny) a potrvá až do 23. prosince 2012, se nachází na Avenida de la Catedral - v přední části katedrály v Barceloně, v její gotické oblasti.
Pořádání Vánočního trhu je jedna z hlavních událostí prosince pro lidi v Barceloně. La Fira de Santa Llúcia se v této lokalitě pořádá již od roku 1786, takže v roce 2012 budeme slavit již 226. ročník tohoto oblíbeného vánočního trhu. Zde je to místo, kde si většina obyvatel tohoto města přijde koupit své vánoční stromky a každý druh materiálu potřebný pro výrobu svého betlému, jako například sochy, korkovou kůru, piliny, jmelí anebo i mech. Více než 300 stánků zde také nabízejí i vánoční ozdoby a dárky. Chybět v nich však nesmí "figuritas de Belén", což jsou malé postavičky, které si můžete koupit, aby váš "pesebres" byl kompletní. Ty však nejsou vůbec levné, a pokud si chcete pořídit celou sadu s pastýři, domečky, potůčkem, dřevěnými mosty, palmami a nebo velbloudy, asi byste si raději měli koupit lístek do španělské vánoční loterie El Gordo. Tento trh také nabízí sezónní dobroty, průvody, hudbu, tradiční tance, výstavy, tradiční vánoční příběhy a samozřejmě nekonečné množství betlémů. Ty se rozzáří a rozsvítí i některé noci během konání trhu a to v době od 19.00 hod do 20.30 hod. Fira de Santa Llucia je pravděpodobně v Barceloně nejznámější klasický vánoční trh plný místní kultury a zároveň nejstarší veletrh věnovaný betlémům a vánočním tradicím. V jedné části trhu s názvem "Artesania" se nachází sekce, která nabízí širokou škálu stánků s ručně vyráběnými řemeslnými výrobky, jako jsou šperky, hračky, kožené zboží a ozdoby.

Místo konání:
Fira de Santa Llúcia
Plaza de la Seu
08002 Barcelona, España

 

 

Call Service Widget

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje