Ve Španělsku mají extrémně nebezpečnou tradici - na svátek El Colacho skáčí přes mimina - Aktuálně o Španělsku | Co se děje ve Španělsku

spanelsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Ve Španělsku mají extrémně nebezpečnou tradici - na svátek El Colacho skáčí přes mimina

V žebříčku nejpodivnějších a také nejnebezpečnějších lidových rituálů by se svátek El Colacho, který se tradičně koná již stovky let ve španělské vesnici Castrillo de Murcia, jistě umístil na nejvyšších příčkách. V tomto městečku poblíž města Burgos na severovýchodě Pyrenejského poloostrova se každý rok po křesťanském svátku Corpus Christi shromáždí místní lidé a přihlíží, jak dospělí muži v kostýmech přeskakují několikaměsíční kojence ležící na zemi. Miminka jsou položena na matraci na ulici a vyděšeně pozorují, jak se k nim v mohutných skocích řítí postavy oblečené ve žlutých oblecích, které mají symbolizovat ďábla. O tom, že nelžeme, a tato nebezpečná, dechberoucí podívaná se skutečně děje, se můžete přesvědčit 6. června.

O původu tohoto nebezpečného rituálu se mnoho neví, někteří tvrdí, že má původ v pohanských oslavách, jiní, že se jedná o křesťanský svátek. Pomyslný ďábel, který mimina přeskakuje, od nich má údajně odebírat zlo a zprostit je "prvotního hříchu". Zdá se však, že katolická církev z El Colacha velkou radost nemá. Papež Benedikt XVI. se už od rituálu distancoval a navrhl duchovním z Castrillo de Murcia, aby udělali totéž.

 

Call Service Widget

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje