Valencie slaví svátek ohňů, finální ohňostroj ozáří město v pátek - Aktuálně o Španělsku | Co se děje ve Španělsku

spanelsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Valencie slaví svátek ohňů, finální ohňostroj ozáří město v pátek

Las Fallas je největší festival ve Valencii a jeho název by se dal stroze přeložit jako "ohně". Každý rok v půlce března přijíždí do překrásné metropole na jihovýchodě Španělska tisíce lidí, aby se stali součástí této pětidenní podívané. Akce se podle oficiálních údajů pravidelně účastní kolem dvou milionů lidí z řad místních i přespolních.

Letos byly Las Fallas zahájeny 15. března, velké finále v podobě obrovského ohně a ohňostroje však město teprve čeká. Program festivalu je sestaven víceméně z akcí, ve kterých jakýmkoliv způsobem figuruje oheň. Série menších či větších ohňostrojů, ohňů a ohýnků bude letos zakončena 19. března na náměstí plaza Ayuntamiento hodinu po půlnoci. Lidé sem přinesou papírové a dřevěné sochy - karikatury známých politiků, herců, zpěváků a dalších osobností, které sami vytvořili, a hodí je do ohně. Jakou má tento rituál symboliku však musíte zjistit až na místě a zeptat se konkrétních lidí, proč tu kterou osobnost nechali na pospas plamenům.

Součástí festivalu jsou i soutěže o nejpůsobivější a nejhlasitější ohňostroj. Amatérští i profesionální zakladači třaskavých ohňů se budou prát o ceny na náměstí plaza Ayuntamiento každý den. A upozornění na konec: jestli stihnete na festival dojet, rozhodně si doma nezapomeňte špunty do uší, přehlídka ohňostrojů na Las Fallas je velmi hlučná.

 

Call Service Widget

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje