Pohybující se kruh tance můžete opět spatřit v Calella na Sardana Dance Festival - Aktuálně o Španělsku | Co se děje ve Španělsku

spanelsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Pohybující se kruh tance můžete opět spatřit v Calella na Sardana Dance Festival

Španělsko má velice dlouhý seznam turistických zajímavostí, událostí a kuriozit. Počínaje házením rajčat v Buñol a konče během před volně pobíhajícími býky v Pamploně. Ale jedno z nejnavštěvovanějších letovisek a ideální prázdninová destinace Calella (nacházející se na pobřeží Costa del Maresme a Costa Brava) vám od 2. do 3. června 2012 představí jednu katalánskou kulturní tradici... Sardana Dance Festival. Hlavní roli zde hraje národní tanec Sardana, který se stal symbolem jejich národní hrdosti a identity.
Tato fascinující podívaná spočívá v pohybujícím se tanečním kruhu, kdy tanečníci mají zdvižené ruce a velmi malými kroky se točí dokola. Připojit se může každý, bez ohledu věku, či pohlaví. Konečným výsledkem pak může být často i 4 nebo 5 kruhů tančících lidí, což vytváří krásný pohled s velkým symbolem sounáležitosti. Tanec je obvykle doprovázen malou skupinou hudebníků hrajících na dechové nástroje zvané "cobla". Flétna (flaviol) vede hudbu, zatímco tamburína udává rytmus. Samotný původ tance je neznámý, ale abychom pochopili význam tance, je důležité podívat se na historické souvislosti. Španělský diktátor Franco viděl Katalánce jako hrozbu - kvůli jejich touze po nezávislosti. Jeho nechuť k nim byla taková, že si vynutil řadu ochromujících zákonů ve snaze odstranit jejich tradice, kulturu a jazyk. A jedním z hlavních byl samozřejmě tanec Sardana.
Sardana Dance Festival (tradiční tanec Katalánska), pro místní známý jako Alpec de la Sardana, je kouzelná párty ve španělském stylu, která zahrnuje změť barev, hudby, tance a hodování v ulicích. Lidé se drží za ruce a tančí v kruhu tanec, který byl zakázán v letech fašistické diktatury Franca. Oslavy se konají v kouzelném rybářském městečku Calella na katalánském pobřeží již od brzkých ranních hodin v sobotu u moře a v neděli se tančí během dne v Dalmau parku. Více informací naleznete na www.calellasardanista.cat.

 

 

Call Service Widget

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje