Na festivalu Fiesta de Exaltación del Marisco v Galícii hrají hlavní roli ryby a mořské plody - Aktuálně o Španělsku | Co se děje ve Španělsku

spanelsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Na festivalu Fiesta de Exaltación del Marisco v Galícii hrají hlavní roli ryby a mořské plody

Díky plážím, horkým pramenům a mořským produktům se malé městečko O Grove, nacházející se v provincii Pontevedra na severu Španělska, stalo známým turistickým místem a výchozím bodem celé Galicii. Je však ještě jedna šťastná událost, která proslavila tento rybářský přístav. Jedná se o gastronomický festival dlouholeté tradice a dobrého vkusu, který se koná každý rok v říjnu a dokáže přilákat každý rok více než 220 000 návštěvníků. Všeobecně je dobře známý jako Festa do Marisco, nebo-li Fiesta de Exaltación del Marisco. Pro letošní rok je stanoveno datum jeho konání od 5. do 14. října 2012.
Hlavní roli na festivalu hrají mořské plody a ryby. Můžete zde tak obdivovat stánky plné mořských ryb, korýšů, krevet, ústřic, mušlí, škeblí nebo chobotnic, které jsou na prodej za speciální ceny po celou dobu konání festivalu. Labužníci a gurmáni mohou využít luxusní gastronomické nabídky a přímo na místě ochutnat z terakotových misek chutné a lahodné maso nécora (místní krab), mušle plněné žlutou šafránovou rýží, škeble a la Marinera, ústřice pečené v troubě, mořskou rýži nebo krabi barnacle, připravené tradičním nebo inovativním způsobem. Také vynikající regionální výrobky přitahují tisíce lidí každý rok, takže není divu, že O Grove se pyšní přezdívkou "rybí ráj". Nedílnou součástí Festa do Marisco je také hudba, tradiční tance, soutěže, atrakce, sportovní akce, koncerty od známých národních umělců a lidových skupin, folklór, pouliční představení stejně jako semináře a výstavy. Sláva festivalu sahá za hranice Galicie a každý rok se ho účastní stále více a více návštěvníků.

 

 

Call Service Widget

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje