Milovníci fantasy a hororu si přijdou na své, v Katalánsku právě probíhá SITGES Film Festival - Aktuálně o Španělsku | Co se děje ve Španělsku

spanelsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Milovníci fantasy a hororu si přijdou na své, v Katalánsku právě probíhá SITGES Film Festival

do 14. října 2012 se bude ještě konat v katalánském pobřežním městě Sitges (které se nachází asi 34 km jihozápadně od Barcelony) španělský mezinárodní filmový festival Sitges Film Festival, nyní známý jako SITGES Festival Internacional de Cinema FANTASTIC de Catalunya.
Festival Sitges, který je jedním z nejznámějších v Evropě a současně je považován za jeden z předních
světových mezinárodních festivalů specializujících se na fantasy a hororové filmy, se "narodil" již v roce 1968 jako Mezinárodní týden fantazie a hororových filmů. Dnes je vnímán jako číslo jedna fantasy film festival na světě a stal se zásadním setkáním pro všechny milovníky filmu a diváky, kteří touží přijít do kontaktu s novými tendencemi a technologiemi aplikovaných na film a audiovizuální svět. Nejen proto, je již po desetiletí, festival jedním z nejlepších v celém Španělsku a v neposlední řadě zároveň představuje kulturní událost, která má největší mediální dopad v Katalánsku. Festival hororů, hrůzy a fantasy filmů je jedním z nejdůležitějších festivalů na světové úrovni v těchto žánrech, které se stávají stále důležitější jak na národní, tak i mezinárodní úrovni. V různých sekcích festivalu najdete jak dychtivě očekávané nové verze, tak i klasické - retrospektivní filmy, které jsou nabízeny většinou v angličtině se španělskými podtitulky. Součástí festivalu je i nabídka široké škály bezplatných aktivit, jako například setkání, výstavy, prezentace, konference, promítání fantasy filmů z celého světa nebo mimořádná zasedání. Mezi nejvýznamnější hosty, kteří již v minulosti navštívili tento festival patří Quentin Tarantino, David Lynch, Sir Anthony Hopkins, Vin Diesel, David Cronenberg, Peter Greenaway, Martin Sheen, Douglas Trumbull, Stuart Gordon, Jodie Foster nebo Cameron Diaz.

Místo konání:
Calle Joan Maragall 36
08870 Sitges
Kontaktní údaje:
* E-mail: festival@sitgesfilmfestival.com
* Tel.: +34 938949990
* Fax: +34 938948996
* Info: http://sitgesfilmfestival.com

 

 

Call Service Widget

 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje